FANDOM


EGaglianoEmilion NYPD:n palveluskuva
Syntymätiedot 9. lokakuuta 1920
Syntymäpaikka Manhattan, New York
Ammatti Poliisi (NYPD), rikosetsivä,

Myöhemmin FBI:n tutkija

SET-sukulaiset

Vanhemmat Salvatore ja Luciana, sisarukset Bruno, Gaetano ja Aida

Veljenpojat Damian Maio ja Alberto Gagliano

Frank Scaletta ("setä"/isän serkku) , Loretta Gagliano (käly)

SET-roolipelejä

Emilio Gaspare Gagliano (s. 1920) on kolmannen The Mob Story -roolipelin sivuhenkilö. Hän on Gaetano ja Bruno Gaglianon isoveli ja ammatiltaan poliisi. Hänen veljensä olivat molemmat mafian jäseniä, eivätkä voineet kertoa Emilion ammatista tutuilleen. Emiliota esittää Stuka.

Tausta Edit

Lapsuus ja nuoruus Edit

Emilio Gagliano syntyi vuonna 1920 Salvatore ja Luciana Gaglianon esikoisena Italian Harlemissa, Manhattanilla. Hän syntyi muutama kuukautta vanhempien maahanmuuton jälkeen. Perheeseen syntyi myöhemmin kolme lasta lisää: Gaetano vuonna 1923, Bruno vuonna 1925 ja Aida vuonna 1926.

Gaglianon perhe oli köyhä, mutta he elivät jotenkuten perheen isän, Salvatoren, omistaman parturin tuloilla. Emilio oli kunnollinen sekä hyväsydäminen auttaja, josta ihmiset pitivät. Toisinkuin nuoremmat veljensä, Emilio ei liittynyt katujengeihin eikä tehnyt rikoksia. Tämä vannoi ettei liittyisi pahaisiin katujengeihin, todennäköisesti koska vuonna 1932 näki isänsä serkun, mafioso Frank Scalettan, tappavan miehen kylmäverisesti lihaveitsellä. Scaletta uhkaili tappavansa Gaglianon, jos tämä lavertelisi näkemästään veriteosta kenellekään.

Myöhemmin nuoren pojan kokema pelko Scalettaa kohtaan muuttui inhoksi ja vihaksi. Teini-ikäisenä Emilio vannoi vetäytyvänsä kaikesta, mihin Scalettan kaltaiset miehet olivat osallisia: kaksi vuotta opiskeltuaan lakitieteellisessä yliopistossa, hän sai kuulla Scalettan avusta opiskelupaikan saamisessa. Vihaistunut Emilio päätti oitis opintonsa ja "ajelehti ilman suuntaa", kuten hänen isänsä totesi. Koska oli ollut koulussa lahjakas kirjoittaja, hän sai töitä italiankielisestä lehdestä.

Toinen maailmansota Edit

EGagliano2

Emilio Yhdysvaltain armeijan univormussa toisen maailmansodan aikana.

Emilio meni naimisiin vuonna 1940. Seuraavan vuoden joulukuussa, Japanin hyökättyä Pearl Harboriin, Emilio liittyi Yhdysvaltain armeijaan: tehokkaana rivimiehenä hänet ylennettiin korpraaliksi. Emilio koki tulikasteensa Pohjois-Afrikassa, jossa hänet ylennettiin alikersantiksi. Hän osallistui koko sodan aikana Sisilian taisteluihin, Omaha Beachin maihinnousuun sekä Ardennien taisteluun. Hän oli myös vapauttamassa Dachaun keskitysleiriä 1945.

Emilio palkittiin mm. pronssitähdellä urhoollisuudestaan taistelussa. Toisen maailmansodan lopussa hän oli kohonnut sotilasarvoon vääpeli. Rohkeutensa taistelussa Emilio perusti myöhemmin sillä, ettei liiemmin piitannut enää selviäisikö hengissä vai ei.

Ura poliisina Edit

Palattuaan sodasta elokuussa 1945, Gagliano sai sotasankarin vastaanoton. Paluujuhlan illallisen aikana hän kertoi aikovansa luoda uran New Yorkin poliisivoimissa. Perhe oli iloinen Brunoa ja Gaetanoa lukuunottamatta. He kuitenkin esittivät olevansa, mutta Emilio ei uskonut valhetta, sillä hän tiesi heidän osallisuudestaan New Yorkin mafiaan. Myös inho virkavaltaa kohtaan oli osa sisilialaista ajattelutapaa. Emilio sätti veljiään ja teki selväksi tehneensä päätöksen, jossa pysyisi.

Emilio päätyi avioeroon pian palattuaan, sillä ei enää saanut suhdettaan toimimaan. Hänen oli erottava katolisesta kirkosta voidakseen mennä uudelleen naimisiin vuonna 1947. Pariskunnalle syntyi kaksi lasta.

Kesällä 1950 Gagliano - ryöstöihin erikoistunut rikospoliisin etsivä - johti onnistutta operaatiota, jonka ansiosta sai ylennyksen: Giampin mafiaperheen sotilas Cosimo Napolitano ylläpiti LaGuardian lentokentällä kulkevien rekkojen ryöstelyä, jonka juonessa rekkakuskit olivat itsekin mukana. Emilio järjesti eräälle ryöstetylle rekalle väijytyksen ja pidätti rekkaa ajaneen Joseph Morettin ja repsikkana toimineen toisen gangsterin.

Heinäkuussa 1951 Emilio todisti olevansa kykeneväinen pidättämään oman perheensä jäsenen, sillä hän sai kiinni veljensä Gaetanon kuljettamasta laittomia aseita rekassa.

Gaetano-veljen murha Edit

Heinäkuun lopulla 1951 Emilion pikkuveli, Gaetano, ammuttiin kuoliaaksi gangsterien välienselvittelyssä. Vaikka Emilio halveksikin syvästi Gaetanon elämäntapaa, kaipasi hän veljeään paljon. Koska oli saanut ylennyksen murhatiimiin, hän olisi halunnut tutkia Gaetanon murhaa, mutta hänen esimiehensä siirsi Emilion toisiin tehtäviin, koska pelkäsi tapauksen kehittyvän hänelle pakkomielteeksi.

Myöhemmin Emilio päätti mennä tapaamaan surevaa Bruno-veljeään. Veljekset olivat aluksi sovussa, mutta Emilio epäili Brunon tietävän tappajat, mutta nämä väitteet Bruno valheellisesti kiisti. Tapaamisessa Emilio myös paljasti kertoneensa vanhemmilleen Brunon ja Gaetanon oikeasta ammatista. Bruno huusi Emiliolle teostaan ja käski tätä pysymään poissa hänen talostaan. Räjähdysaltis suhde, joka veljillä oli ollut, viimein purkautui: riidan seurauksena miesten välit olivat täysin poikki lähes 20 vuoden ajan.

FBI:n Giampi-ryhmään Edit

Gagliano toimi ansiokkaasti etsivänä 1960-luvun alkuun saakka, kunnes hän siirtyi FBI:n toimintaan. Ensimmäiset neljä vuotta hän tutki erilaisia talousrikoksia, seuraavat neljä vuotta hän jahtasi etsintäkuulutettuja karkureita. 1968 Emilio pääsi FBI:n järjestäytyneen rikollisuuden ryhmään. Loputon matkustelu ja joidenkin tapausten kehittyminen pakkomielteisiksi johtivat toiseen avioeroon vuonna 1969 parin oltua naimisissa yli 20 vuotta. Sen jälkeen Emilio ei mennyt uusiin naimisiin vaan keskitti kaikki voimansa työhön.

Elokuussa 1971 NYPD:n huumeyksikkö pidätti George Pappas -nimisen huumerikollisen ja hänen ryhmänsä, joka yritti myydä kahdeksan kiloa heroiinia valeasussa olevalle etsivälle. Pidätyksen jälkeen Pappas auttoi viranomaisia välttääkseen pitkän vankilatuomion, joten Emilio suostutteli hänet alkamaan FBI:n ilmiantajaksi. Pappas kykeni, ja onnistuikin, saamaan FBI:n nauhalle tunnettuja Giampin perheen jäseniä.

Luonne Edit

Emilion nuoremmat veljet, Gaetano ja Bruno, aloittivat jo nuorena rikollisuransa liikkumalla nuorisojengeissä. Hän ei arvostanut liiemmin sisilialaisia sukujuuriaan, eikä käynyt kirkossa kuin satunnaisesti kuten muut perheensä jäsenet. Emilio on joskus pakkomielteinen työtään kohtaan, eikä kykene tuntemaan, milloin on vaarassa palaa loppuun.

Emilio on myös aina kulkenut oman päänsä mukaan, hän yleensä toimii itsevarmasti piittaamatta siitä mitä muut ajattelevat. "Jos joku ei pidä tyylistäni, se on hänen ongelmansa" pätee hyvin Emilion ajattelutapaan.

Trivia Edit

  • Emilio teki päätöksen pidättää oman veljensä Gaetanon vuonna 1951 aseiden salakuljetuksesta. Pidätyksen aikana Gaetano nimitteli Emiliota petturiksi ja vasikaksi, johon tämä vastasi, ettei välitä enää juurikaan mistään. Roolipelissä käytyjen keskustelujen perusteella Emilio alkoi suhtautua elämään kylmän kyynisesti palattuaan toisesta maailmansodasta.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.